top of page
Logo.png

Aardehuis

Bouwwerk gevormd door de natuur

Een bouwwerk dat geschapen door de natuur. Door de onvoorspelbare reactie van los zand en gietgips is het experiment aangegaan tot een vormstudie voor een Aardehuis.

 

Kraters, grotten en spleten vormen de ruimten die functies zullen herbergen. Ruimten die letterlijk geschapen zijn door de natuur en een rauwe structuur kennen. Ruimten die functies herbergen, voor de mens die los wil komen van het dagelijkse ritme waar men vast in kan zitten. Een ritme kent dit bouwwerk niet, het is een spel tussen zwaartekracht en vloeibaarheid.

Functies zoals baden, slapen, wonen en eten hebben een plek naar hun aard gekregen in het bouwwerk. Baden kent open verbindingen met de hemelkoepel, slapen kent een geborgenheid in de buik van het aardse, wonen en eten kennen verschillende niveaus die visueel met elkaar verbonden worden.

Het bouwwerk doet denken aan het proces wat de aardkorst continu ondergaat, inslagen van meteorieten en de groei van aardlagen. Dit bouwwerk is een ode aan moeder aarde, dit bouwwerk is geboren uit moeder aarde. 

bottom of page