top of page
Logo.png

Entreegebouw Evolutietuin

Stijgend vanuit het water

Vanuit de Botanische tuinen in het midden van het land is de vraag ontstaan om een entreegebouw te ontwerpen voor de nieuw aan te leggen evolutietuin. Deze evolutietuin is ontwerpen door een landschapsbureau. Dit entreegebouw moet recht doen aan de evolutietuin.

Daarbij zijn twee elementen van belang voor het ontwerp. Volgens de evolutieleer is het leven ontstaan vanuit het water, waarbij deze beleving vast gelegd moet worden in het entreegebouw. Verder is deze tuin ontworpen op DNA structuren, wat te zien mag zijn in het entreegebouw

Op basis van deze elementen is het ontwerp samengesteld. Voor het betreden van de tuin, moet de bezoeker afdalen en opstijgen vanuit het water, waarbij deze entree recht doet aan het thema van de tuin. Vanuit het water zal een DNA streng de inspiratie zijn voor de uitkijktoren, waarbij deze uitkijktoren een ode is aan de taxonomische indeling van de tuin. Verder zal een horizontaal zwevend volume ruimte bieden voor tentoonstellingen, bijeenkomsten en dergelijke activiteiten.

Net als de evolutie een ontwikkeling in tijd kent, zal het entreegebouw door zijn faseerbaarheid zich ontwikkelen in de tijd. Waarbij het entreegebouw in al zijn elementen recht doet aan de tuin.

bottom of page